sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Pariisi - Strasbourg - Basel - Interlaken



Pariisin yöelämän katsastus perjantaina kulutti voimiamme yllättävästi, ja eilinen päivä menikin vain rentoutuessa. Meteorologien ennustuksista huolimatta sää suosi meitä, ja ensimmäistä kertaa koko reissun aikana shortsien esiin kaivaminen alkoi tuntua jopa mahdolliselta ajatukselta. Matkalla Sacré Coeurin valkoiselle kirkolle ostimme marketista paketillisen jäätelötuutteja ja tölkilliset limsaa. Kirkko oli rakennettu korkealle kukkulalle, jonka nurmipeitteiset rinteet suorastaan vaativat meitä istuutumaan hetkeksi. Hetki kuitenkin venyi useammaksi tunniksi, kun tarjolla oli jos jonkin näköistä viihdykettä. Pääsimme muun muassa osaksi erään polttariporukan ohjelmanumeroa, jossa sulhanen liimasi takamuksiimme bändinsä tarran ja ikuisti ne sen jälkeen kertakäyttökameralle.

Tänä aamuna jätimme hyvästit Pariisille, jonne me kaikki uskomme vielä jonain päivänä palaavamme. Sohvasurffaus oli meille uusi ja mielenkiintoinen kokemus, jossa on sekä hyvät että huonot puolensa. Ennen kaikkea se tekee matkasta ikimuistosen ja antaa asioille uutta näkökulmaa. Se on ehdottomasti kokeilemisen arvoista.

Matkamme Ranskasta Sveitsiin Interlakeniin sujui ongelmitta kahdesta vaihdosta huolimatta. Muutaman minuutin vaihtoaika Strasbourgissa laittoi meille hieman vipinää kinttuihin, mutta selvisimme siitä kunnialla. Matkojen liian tarkka suunnittelu jo kotopuolessa ennen reissuun lähtöä tuntui aluksi vievän ilon koko touhulta, mutta tänään olimme hyvistä alkuvalmisteluistamme erittäin kiitollisia.

Maisemat ovat täällä huikeita. Hostelli on todella viihtyisä ja tekemistä riittää varmasti. Huomenna tarkoituksenamme olisi vuokrata pyörät ja vierailla rinteillä olevissa pikkukylissä. Toivotaan, että säätiedotus pitää paikkansa ja aurinkorasvalle löytyy käyttöä!

Hanna


Reilaajan hodari: Paahtoleipaviipale kylmilla nakeilla ilman lisukkeita. Nautitaan puiston penkilla hyvassa seurassa.
Majailemme kuvan osoittamassa suunnassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti