keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Vuorikiipeilya Amsterdamissa

Paadyttiin eilen syomaan Argentiinalaiseen pihviravintolaan. Saatiin lasten annokset (185 grammaa lihaa) hyvalla hinnalla, vain 8,95e. En tosin tiia mita kissanlihaa tuolla hinnalla oikeasti saatiin, mutta leivalla kaksi paivaa elaneena se maistui varsin hyvalta. Koska pienia ollaan niin tuolla annoksella tuli hyvin maha tayteen.

Viime yo nukuttiin varsin hyvin, vaikka sangyissa jouset ei ookkaan ihan priimaa. Herailtiin aamulla puoli yhdeksan aikoihin ja laittaiduttiin kaikessa rauhassa. Aamupalaksi oli herkullista pussipuuroa, suoraan Suomesta. Itse toki hieman manailin niiden mukaanottoa pakkausvaiheessa, mutta tana aamuna ne osoittautuivat varsin hyviksi ja kateviksi. Etenkin kun ruuanlaittomahdollisuudet rajoittuu vedenkeittimeen ja mikroon.

Hostellin respasta meille kerrottiin ilmaisista opastetuista kaupunkikierroksista, joita jarjestettiin kaksi kertaa paivassa. Koska aamulla ei ainakaan nayttanyt satavan, niin paatimme ottaa osaa aiemmalle kierrokselle. Opastus alkoi Dam Squarelta kello 11:15. Oppaaksemme saimme Jamesin, stereotyyppisen irkkumiehen, jolla oli punainen tukka, lapikuultava iho ja pisamainen naama. Kierros alkoi Punaisten lyhtyjen alueelta, jonne jo eilen vanhingossa eksyimme. Meita varoitettiin jo heti alkuun ottamasta kuvia ikkunoissa keikistelevista puolialastomista naikkosista. Kohtalona kiinnijaamisesta olisi rikkoutunut kamera ja mukillinen pari paivaa vanhaa virtsaa niskassa. No thanks! Rakennuksia olisi kuulemma voinut kuvata, mutta riskien minimoimiseksi paatimme pitaa linssinsuojukset tiukasti paikoillaan.

Jo heti Amsterdamiin saapuessamme huomasimme, etta rakennukset ovat taalla kallellaan suuntaan jos toiseen, ja kierroksella saimme myos tahan vastauksen. Kiipesimme myos Amsterdamin korkeimmalle kohdalle, joka oli huimat 1,30 metria merenpinnan ylapuolella. Kylla hapotti! :) Matkan varrella pysahdyimme patsaalle, joka esitti hollantilaista kirjailijaa nimelta Multatuli. Opas kertoi ensin nimen merkityksen latinaksi ja sen peraan kertoi saman tarkoittavan melko eri asiaa suomeksi. Seuraavaksi han tiedusteli puhuuko kukaan suomea, ja mehan innokkaina viittasimme olevamme Suomesta. Han kysyi, haluaisimmeko kertoa myos muille mita "multatuli" tarkoittaa, mutta luovutimme mielellamme kunnian hanelle pieni puna poskilla ja virne suupielessa. Tilanne oli selvasti harjoiteltu, silla han tyynesti lausahti "I have ejaculated". Matkalla saimme kuulla monia hauskoja tarinoita ja paasimme myos maistamaan hollantilaista juustoa, joka oli muuten todella hyvaa. Kierros oli oikein onnistunut, vaikka lopussa hieman kastuimmekin sadekuuron jalleen yllattaessa.

Kierroksen jalkeen suunnattiin kaupan kautta hostellillemme ruuanlaittoon ja siita hyvin pikaisesti Madame Tussaudsin vahakabinettiin. Paasimme hyvin nopeasti jonottamatta sisaan, silla olimme jo aamulla hakeneet liput Tour&Ticket myymalasta 4 euron alennuksella. Vahakabinetissa paasimme halailemaan Robbie Williamsin karvaista rintakehaa ja puristelemaan J-Lo:n taytelaista takamusta. Suurta harmia ja surua aiheutti erityisesti minulle ja Hannalle Robert Pattinson. Hissin ovien sulkeutuessa tajusimme, etta olimme kavelleet onnemme ohi. Pattinson nimittain seisoi jo ala-aulassa. Niin lahella, mutta silti niin kaukana. Lahtiessamme jouduimme viela kayda ihailemassa tata paivaunien kohdetta ikkunalasin takaa. </3 Surullista!

Tanaan rauhallinen ilta tiedossa pakkailun ja kahvin horppimisen merkeissa. Aamulla lahdetaan kahdeksan jalkeen kohti Pariisia parempien saiden toivossa.

Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti