perjantai 20. heinäkuuta 2012

Pariisin valloitusta

Toinen päivä Pariisissa sujui leppoisissa tunnelmissa. Aamupalaksi kävimme hakemassa tuoreita croisantteja ja nautimme ne höyryävien cappucinojen kanssa. Supisuomalaisina meidän piti tietenkin saada myös puuroa je leipää. Kunnon aamupala oli tosiaan tarpeen, sillä seuraavan kerran saimme jotain suuhumme vasta iltapäivällä. Tänään oli suunnitelmissa käydä katsomassa Eiffel-tornia.

Eiffel-tornille kävellessämme kiertelimme Pariisin pikkukatuja pitkin tutkaillen paikallisten elämää. Eiffel-tornin luo päästessämme päätimme mennä makoilemaan nurmikolle sen viereiseen puistoon. Eiffel-tornin edestä meni myös jonkinmoinen Tour De France - kiertue, joss näkyi myös suomenlipulla varustettuja polkupyöräilijöitä. Sieltä suuntasimme takaisin Pariisin keskustaan ja kohti Avenue des Champs Elysees ostoskatua. Kiertelimme siellä kauppoja ja tietenkin meille jokaiselle tarttui mukaan jotain pientä ja hyödyllistä. :)

Shoppailun jälkeen lähdimme kohti majapaikkaa ja matkan varrelta mukaan tarttui herkullisia Macaroneja, joita myös vihainen romanialaisakka kävi itselleen kerjäämässä hyvin vihaiseen sävyyn. Päätimme kuitenkin köyhinä opiskelijoina pistää ne omiin suihimme. Majapaikkaamme saapuessamme Cristos oli jo hyvässä vauhdissa tekemässä pizzaa. Tällä hetkellä pizza on uunissa ja tuoksu on erittäin herkullinen. Alkupalona meillä on ankkaa ja mozzarellaa aurinkokuivattujen tomaattien kera, sekä viiniä (paitsi Tiinalle siideriä).

Tämä ilta menee hyvän ruuan ja juoman parissa. Huomenna aiomme käydä vielä katsastamassa suuren kukkulan päällä olevan kirkon (nimi hukassa), josta näkee vissiin koko Pariisin. Sunnuntai aamuna onkin sitten jo lähtö kohti Sveitsiä ja Interlakenia.

Jenni


Macaroneja Pariisin tapaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti